Σάλος από τη δήλωση του υπουργού Μουζάλα που αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος μιας ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται στα Σκόπια με τα οποία υπάρχει χρόνια αυτή η διένεξη για την ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

Ο κ. Μουζάλας κλήθηκε να σχολιάσει το πέρασμα των προσφύγων στα Σκόπια μέσα από χειμμάρους, λέγοντας πως είναι δύσκολο να φύγουν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη, γιατί ελπίζουν πως τελικά θα ανοίξουν τα σύνορα.

Κατηγόρησε οργανώσεις πως κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη προβοκάτσια κατά της Ελλάδας, για τις οποίες είπε, πως παριστάνουν τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους. Και τότε δήλωσε χαρακτηριστικά: “δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία”, εννοώντας φυσικά τα Σκόπια.

Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και πρώτος στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση.

 

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για ατόπημα που ενισχύει την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική τψν Σκοπίων και μάλιστα τον καλεί ακόμα και απόψε το βράδυ να σκεφτεί ακόμα και την παραίτησή του.