Σε ηλικία 89 ετών Πέθανε ο σερ Ρότζερ Μουρ

Αθήνα
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο σερ Ρότζερ Μουρ.

Την ανακοίνωση έκανε η οικογένεια του ηθοποιού στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο σερ Ρότζερ Μουρ πέθανε στην Ελβετία. Η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό.

Σε ανακοίνωσή τους, τα παιδιά του ηθοποιού αναφέρουν ότι ο Ρ.Μουρ έδωσε «μια σύντομη, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο» και σημείωσαν: «Σε ευχαριστούμε μπαμπά που ήσουν εσύ και που ήσουν τόσο ξεχωριστός για τόσους πολλούς ανθρώπους».

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου.

Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, την οποία εγκατέλειψε έπειτα από έξι μήνες σπουδών. Υπήρξε πρεσβευτής καλής θελήσεως για λογαριασμό της UNICEF.

Σε ηλικία 18 ετών κατετάγη στον στρατό. Τον Σεπτέμβριο του 1946 προήχθη σε ανθυπολοχαγό και έφτασε μέχρι τον βαθμό του λοχαγού. Υπηρέτησε για ένα διάστημα σε φυλάκιο στη Δυτική Γερμανία.

Εργάστηκε ως μοντέλο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως Σάιμον Τέμπλαρ στην κλασική τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος».

Ανέλαβε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ σε επτά ταινίες από το 1973 έως το 1985. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία Μποντ ήταν στην ταινία «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν». Μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στις δημοφιλείς ταινίες Μποντ: «Η κατάσκοπος που με αγάπησε», «Για τα μάτια σου Μόνο», «Επιχείρηση Οκτάπουσι», «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος».

Ο Ρότζερ Μουρ είχε εμφανιστεί επίσης στη σειρά The Persuaders.

Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές. Είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του Λουίζα Ματιόλι, ενώ από το 2002 ήταν παντρεμος με την Κριστίνα Θολστράπ.