Συγκλονιστικοί Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν για όλα

Aθήνα

Σε μία διαφορετική και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μίλησαν για μπάσκετ, αλλά για όλα αυτά που τους έκαναν να φτάσουν ψηλά.

Τα δύο αδέλφια υπό το βλέμμα των γονιών τους, δάκρυσαν όταν θυμήθηκαν το ελληνικότατο ξύπνημα της μαμάς τους Βερόνικα με το «όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι», όταν είδαν φωτογραφίες από τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, ενώ μίλησαν με απόλυτη ειλικρίνεια και αυθορμητισμό για τους στόχους τους εντός και εκτός αθλήματος, το μεταναστευτικό και όλα τα ζητήματα που αντιμετώπισαν στην χώρα που λατρεύουν την Ελλάδα.

«Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, όμως έχω τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ. Για όλα αυτά όμως πρέπει να μην σταματήσεις να δουλεύεις. Αυτό θα έλεγα τώρα στον 10 χρονο Γιάννη, να έχει υπομονή και να μη σταματάει να δουλεύει» είπε ο Γιάννης, ενώ ο αδερφός του Θανάσης αναφέρθηκε στους αμφισβητίες:

«Έλληνας δεν γεννιέσαι μόνο, αλλά γίνεσαι κιόλας. Εμένα δεν με ενοχλεί ο ρατσισμός αλλά η υποκρισία. Στην Ελλάδα υπάρχει υποκρισία».

«Κανείς δεν μπορεί να μΟυ πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως στο μέλλον θα πάω για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική» είπε ο Γιάννης.

Τέλος ο Θανάσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μεγαλώσει μεν στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούν να πάρουν την ιθαγένεια: «για 2,5 χρόνια δεν είχα διαβατήριο. Ήμουν παράνομος. Δεν είχα ελληνικό διαβατήριο και δεν μπόρεσα να παίξω στην Εθνική, έως την Ανδρών. Δεν μου αρέσει η υποκρισία. Πρέπει να ψηφίζουν οι μετανάστες, να είναι ενεργοί πολίτες. Όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης νομιμοποίησαν τους μετανάστες».

Και κατέληξε: «με ρωτάνε γιατί χαμογελάω συνέχεια. Γιατί όταν ήμουν μικρός ήμουν πολύ στεναχωρημένος»!