Πέταξαν καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη στην συγκέντρωση για την Ηριάννα Β.Λ.

Αθήνα.- Επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες δέχθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης που συμμετείχαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.

Στη φωτογραφία του Άρη Οικονόμου για το πρακτορείο SOOC που δημοσιεύει η lifo.gr, διακρίνονται τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απομακρύνονται άρον -άρον με τα σημάδια από τα νερά και τους καφέδες στα ρούχα τους.Το επεισόδιο αναφέρεται και σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του indymedia που γράφει τα εξής:

Καφέδες και μπουκάλια νερό σε Φίλη και Ξυδακη

Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελεχη του συριζα. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχρεμωτερων οι δύο “πολιτικοί παράγοντες” γλύτωσαν βέβαιο λιντσαρισμα.

enikos.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΙΑΝΝΑ

Η 29χρονη αριστούχος της Φιλοσοφικής, Ηριάννα Β.Λ, είναι στην φυλακή. Εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών στις φυλακές της Θήβας, καθώς το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, χωρίς να της δώσει αναστολή ή να της αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.

Η Ηριάννα Β.Λ, σύμφωνα με το βιογραφικό της, δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με τον αντεξουσιαστικό χώρο ή την τρομοκρατία.