Αμετακίνητος ο Καμμένος για το όνομα των Σκοπίων

Αθήνα.- Επιμένει στη θέση του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος, όπως ξεκαθάρισε κατά την έξοδό του από το μίνι – υπουργικό που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι πάγια θέση, επιμένω σε αυτή και πιστεύω ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον κ. Κοτζιά, και μίλησε για δύο αποφάσεις σταθμούς όσο αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Την απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η δεύτερη το Βουκουρέστι».

Ακόμη, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν εκ μέρος της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα του Σκοπιανού» ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Σαμαράς ή από αυτούς που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό όπως η Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως «η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως και στο Βουκουρέστι».

Ο κ. Κοτζιάς, τάχθηκε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου».

Η χρονιά, είπε, θα είναι χρονιά «που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις».

Στο μίνι – υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν εκτός από τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, Αλ. Φλαμπουράρης και Χρ. Βερναρδάκης.