Απόφοιτοι Ελληνικού Γυμνασίου Fairview της Νέας Υερσέης

Fairview.- Στην Κοινότητα της Θείας Αναλήψεως στην πόλη Fairview της Νέας Υερσέης λειτουργεί από το 2007 το πρώτο πλήρες απογευματινό ελληνικό Γυμνάσιο με όλες τις τρείς γυμνασιακές τάξεις, 7η, 8η και 9η ( Α’, Β’και Γ’ Γυμνασίου).
Η αποφοίτηση γίνεται στην Ενάτη Τάξη καθε χρόνο  ώστε τα παιδιά μας να έχουν την ευκαιρία να μένουν στο σχολείο τρία επιπλέον χρόνια  βελτιώνοντας τα Ελληνικά τους , ενδυναμώνοντας την ταυτότητά τους,  καλλιεργώντας βαθύτερους δεσμούς με την ελληνική ιστορία και ελληνορθόδοξη κληρονομιά και αφομοιώνοντας την μεγάλη παγκόσμια  επιρροή της ελληνική σκέψης και γλώσσας!

Οι απόφοιτοι : Πέτρος Κριτούλης , Χριστίνα Ρούκα και Δημήτρης Αντωνίου. Οι επίσημοι: Σ. Σωκράτους, Π. Σάρδης, Άκης Τριανταφυλλόπουλος, κα. Σ. Γκαρμπιδάκη, κα. Πωλίν Τασιγιάννη, Αιδ. π. Χρήστος Παππάς και ο Διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τριανταφύλλου είναι και ο πρώτος Διευθυντής του πρώτου Ελληνοαμερικάνικου Λυκείου, του Λυκειου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, 1973-1982, και ο Εκπαιδευτικός της χρονιάς 2017 του Εθνικού Κήρυκα!

Η φετινή πανηγυρική τελετή της Αποφοίτησης άρχισε με εκκλησιασμό των αποφοίτων στον ιερό ναό της Θείας Ανάληψης και ολοκληρώθηκε με το τιμητικό δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο Biagio’s στην πόλη Paramus.
Το βραβείο της Κοινότητας πήρε ο πρώτος μαθητής της Τάξης Πέτρος Κριτούλης , το βραβείο της Φιλοπτώχου  ο Δημήτρης Αντωνίου και το βραβείο του Συλλόγου των Γονέων η Χριστίνα Ρούκα .
Βραβεία επίσης έδωσαν στους απόφοιτους ο Οργανισμός Hellenic Civic Club of Fort Lee από τον κ. Αγησίλαο Τριανταφυλλόπουλο, η ΑΧΕΠΑ τμήμα Alexander Hamilton και π κ. Δ. Τριανταφύλλου εις μνήμη της συζύγους του Βαρβάρας.
Κύριος ομιλητής ήταν ο πανεπιστημιακός καθηγητή Δρ. Βασίλης Μπαλτζής ο όποίο ανέπτυξε τα οφέλη της γνώσης της ελληνικής σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ανάπτυξης.  Επαινετικά λόγια απηύθυναν στου απόφοιτους ο Ιερ. Προϊστάμενος π. Χρήστος Παππάς και οι Πρόεδροι της Κοινότητας κ. Π. Σάρδης, της Σχ. Επιτροπής κ. Στέλιος Σωκράτους, της Φιλόπτωχου κα. Πωλίν  Τασιγιάννη  και του Συλλόγου Γονέων κα. Σονια Γκαρμπηδάκη.

Η Χριστίνα Ρούκα με ανθοδέσμη και το βιβλίο « Ιστορία της Κω»δώρο από τον Διευθυντή λόγω της καταγωγής της οικογένειας της μητέρας της. Από αριστερά: Δ. Τριανταφύλλου, κα. Μ. Ρούκα, Χριστίνα Ρούκα και Θεμελίνα Σ. Κοντολιού, πρώην Πρ. Του Συλλόγου γονέων και καταγωγή από την Κάλυμνο.

Όλοι οι απόφοιτοι έλαβαν ως δώρο ένα έγχρωμο Λεύκωμα Αποφοίτησης με εκθέσεις τους στα ελληνικά για τις αναμνήσεις τους από το ελληνικό σχολείο και φωτογραφίες από τα σχολικά τους χρόνια! Οι απόφοιτοι διάβασαν τις εκθέσεις τους στα ελληνικά και ο Διευθυντής καθηγητής κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους απόφοιτους, στους γονείς τους και στις δασκάλες τους ιδιαίτερα στην κ. Βάια Τζιώνα, φιλόλογο του σχολείου μας.
Η όμορφη τελετή της αποφοίτησης του πρώτου απογευματινού ελληνικού τύπου Γυμνασίου με τις τρεις τάξεις του έληξε με το κόψιμο της τούρτας της αποφοίτησης και με τιμητικό δείπνο!
Τέτοιες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και επιτυχίες  διαιωνίζουν την κληρονομιά μας και διατηρούν άσβεστη  την φλόγα της ελληνικής γλώσσας και της αγάπης της  νέας  γενιάς για την Ελλάδα μας.
Αμφότεροι στόχοι κάθε ελληνικού σχολείου του ελληνισμού της Διασποράς!