Reuters: Αναβάλει την έξοδο στις αγορές λόγω Ιταλίας η Ελλάδα

Η Ελλάδα «παγώνει» τα σχέδια έκδοσης νέου δεκαετούς ομολόγου λόγω της Ιταλικής κρίσης αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται «η Ελλάδα καθυστερεί την έκδοση ομολόγων ορόσημο λόγω της νευρικότητας στην ιταλική αγορά» τονίζεται ότι η Αθήνα σχεδίαζε την έξοδο στις αγορές με την έκδοση δεκαετούς ομολόγου μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, το σχέδιο φαίνεται να παραπέμπεται για το φθινόπωρο, οπότε η Ελλάδα ελπίζει ότι θα έχει πετύχει συμφωνία για ελάφρυνση χρέους.

«Εξετάζαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά μετά τις πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να συμβεί» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης στη σκιά της αβεβαιότητας για το τι θα συμβεί με την Ιταλία.

«Έχοντας ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε για τη μετά το πρόγραμμα περίοδο για την επόμενη κίνησή μας» τόνισε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος. «Επιπρόσθετα, θα υπάρχει απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους» εκτίμησε.

«Η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έχει αυξηθεί κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα στο 4,5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ομοίως, η απόδοση του επταετούς κυβερνητικού ομολόγου που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο γύρω στις 58 μονάδες βάσης πριν αποκλιμακωθεί στο 4,24% την Τετάρτη» σχολιάζει ο ανταποκριτής του Reuters.

Πηγή: skai.gr