Θρίλερ με την ψήφο του Δανέλλη – Οι πιέσεις, το κρίσιμο ραντεβού και η διορία που του έδωσε ο Θεοδωράκης

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η στάση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος εκτιμάται πως θα είναι ο 151ος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει, δηλώνοντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι πρόκειται για ένα βαρύ δίλημμα και ότι την τελική του απόφαση θα την ανακοινώσει θεσμικά στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής κατά τη διήμερη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι την Κυριακή το απόγευμα ο κ. Δανέλλης έδωσε το “παρών” στη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε.

Τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο είναι πλούσιο και οι πιέσεις έντονες προκειμένου να πειστεί να ακολουθήσει την επίσημη γραμμή του Ποταμιού , δηλαδή να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσει κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για σήμερα είχε κλειστεί ραντεβού του Σπύρου Δανέλλη με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως. Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Θεοδωράκης έδωσε διορία στον κ. Δανέλλη μέχρι το βράδυ, προκειμένου να του δώσει μια σαφή απάντηση σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, τη δική τους σημασία έχουν και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά. Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και μάλιστα για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κάτι που δεν ισχύει για την ψηφοφορία στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, παρά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του συναδέλφου του, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του, για το αν ο κ. Δανέλλης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα μιλώντας στον ρ/φ σταθμό του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα ήταν μονόδρομος η απόφαση να τεθεί εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης στην περίπτωση που δώσει θετική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.