Ξεχωριστή η παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Αναστασιάδη « με Αίσθημα Ευθύνης »

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου στην κατάμεστη αίθουσα 1200 ατόμων του ξενοδοχείου «PORTO PALACE» όπου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 13 Ιανουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου « με Αίσθημα Ευθύνης» του αν. Τομεάρχη Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων» παρουσίασαν σημαντικές προσωπικότητες όπως, ο πρώην Υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρ. Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος και ο Εκδότης- Πολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, οι οποίοι, όπως και το κοινό αγκάλιασαν το βιβλίο από τις πρώτες του γραμμές.

Τη συζήτηση συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος – Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ./Κ.Μ. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Την παρουσίαση άνοιξε ο συντονιστής της εκδήλωσης Μανώλης Κοττάκης , ο οποίος αναφερόμενος στον « βουλευτή» Σάββα Αναστασιάδη τόνισε ότι αυτός ο « βουλευτής» βάζει πάνω από όλα την Πατρίδα.

Πρώτος στο «βήμα» ανέβηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε λόγια ουσίας για όσα αναφέρονται στο βιβλίο, αλλά και για τον ίδιο τον Σάββα Αναστασιάδη « Σάββα η παρουσία όλων αυτών των φίλων μας στην παρουσίαση του βιβλίου σου είναι η

μεγαλύτερη επιβράβευση για τη μακρά πορεία της προσφοράς σου . Είναι ένα πράσινο φως για να συνεχίσεις με την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια μαχητικότητα τη σπουδαία δουλειά που κάνεις στο κοινοβούλιο » είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «φίλε Σάββα ήμουν , είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στον αγώνα σου, θέλουμε και εσύ στη νέα σελίδα που ξημερώνει για τη Χώρα μας με αναβαθμισμένους ρόλους να είσαι δίπλα μας »

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου στον δικό του χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων ότι ο Σάββας Αναστασιάδης είναι ένας κοινοβουλευτικός άντρας που τιμά την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας σταθερά , αλλά παίρνει θέση και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως αναλύονται στο βιβλίο.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο πρώην Υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης ο οποίος μίλησε για τους πολιτικούς που δεν δειλιάζουν να πουν την αλήθεια βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κομματικό .

«Αυτοί οι πολιτικοί δεν συμβιβάζονται με καρέκλες, γνωρίζουν ότι η πραγματική πολιτική δεν είναι ταυτόσημη με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία. Είναι χρέος, όραμα και ευθύνη. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο δικός μου φίλος και δικός σας βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης » υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη διαδέχτηκε στο βήμα ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος , ο οποίος στην τοποθέτησή του κυρίως επικεντρώθηκε στα προσωπικά βιώματα που είχε με τον Σάββα Αναστασιάδη.

« Γνωριστήκαμε με αφορμή ένα νομοσχέδιο για τους 240 ιεροδιδασκάλους που θα δίδασκαν θρησκευτικά σε μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης. Στο κατατεθέν νομοσχέδιο η διάταξη είχε απαλειφθεί, διότι η συγκυβέρνηση δεχόταν ισχυρές πιέσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Ο Σάββας Αναστασιάδης δεν πτοήθηκε και μαζί με άλλους συναδέλφους του κατέθεσε σε τροπολογία την διάταξη. Λόγω της επιμονής

του η συγκεκριμένη τροπολογία πέρασε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη με το θέμα της γενοκτονίας και του αντιρατσιστικού νόμου» ανέφερε.

Ακολούθησε η ρεαλιστική ματιά του εκδότη και πολιτικού αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα βιβλίο απόδειξη αλλά και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να δρα ένας βουλευτής.

Από την άλλη ως κύριος επιμελητής του βιβλίου ,αλλά και ως φίλος του Σάββα Αναστασιάδη, είπε ότι «..ήταν κοντά του όταν έδωσε τους αγώνες του, με κίνδυνο και της ίδιας της πολιτικής του πορείας» και επεσήμανε ότι «..τα όσα αναφέρονται στις σελίδες του, καταγράφηκαν όντως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αλήθεια, τους Έλληνες πολίτες και την ίδια την Πατρίδα»

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέβηκε τελευταίος στο βήμα, φανερά συγκινημένος. Αρχικά μίλησε με επαινετικά λόγια και ευχαρίστησε τους καταξιωμένους ομιλητές για την στήριξή τους, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους.

Ευχαρίστησε και όλους όσους βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου, τον Σάββα Καλεντερίδη και τους συνεργάτες του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να γράψει το βιβλίο, στο πόσο δύσκολο είναι ένας βουλευτής να παίρνει αποφάσεις για λογαριασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας η για το μέλλον ενός ολόκληρου Έθνους, στο δίπολο πατριωτισμός- εθνικισμός, στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο διακύβευμα της ΝΔ…« Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε κάποτε, …στέγνωσα την ψυχή μου στην πολιτική.. Αυτό το στέγνωμα το νοιώθουν συχνά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά. Πόσο μάλλον ένας βουλευτής που καλείται να πάρει απόφαση ή να τηρήσει στάση για λογαριασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας ή για το μέλλον ενός ολόκληρου Έθνους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για το δίπολο πατριωτισμός-εθνικισμός τόνισε: « ..η τυχοδιωκτική κυβερνώσα αριστερά, κατάφερε να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό» και συνέχισε «

Πατριωτισμός είναι να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες που απαιτούν οι περιστάσεις για την προάσπιση των Εθνικών δικαίων και συμφερόντων. Αυτό είναι το χρέος μας. Όπως είχε πει ο Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση για το Σκοπιανό στο Βουκουρέστι. Και εμείς αυτό θα κάνουμε απέναντι σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους. Και πρέπει να το πούμε στα παιδιά μας ότι το να αγαπάς την Πατρίδα σου και να το λες δεν είναι ντροπή»

Για την Συμφωνία των Πρεσπών είπε για μία ακόμη φορά ότι είναι Εθνικά επιζήμια για τη Χώρα μας, « … όπως έχει πει πολλές φορές και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τη στηρίξουμε, θα την πολεμήσουμε»

Κλείνοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το διακύβευμα της ΝΔ, λέγοντας ότι θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι:

« Το 2019 είναι η χρονιά που θα επιλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε; …τον δρόμο του λαϊκισμού, της εκχώρησης Εθνικών δικαίων, της κατάργησης Ιστορικών γεγονότων, της υπερφορολόγησης, της στέρησης των ατομικών δικαιωμάτων..ή τον δρόμο της αλήθειας, της συνέπειας , της δημοκρατίας και της ευθύνης; Αυτό θα είναι το διακύβευμα της ΝΔ» και πρόσθεσε « φυσικά θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε η πατριωτική, Ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο Μανώλης Κοττάκης κλείνοντας την Εκδήλωση προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν το βιβλίο και να δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε όσα αναφέρονται στη σελίδα 115, όπου φαίνεται ότι ο Σάββας Αναστασιάδης προκειμένου να μην περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τότε, σύμφωνα με το οποίο θα είχε καταργηθεί η αναγνώριση των Γενοκτονιών των Χριστιανικών Πληθυσμών της Ανατολής, Ποντίων , Θρακιωτών, Μικρασιατών , φλέρταρε με την ιδέα να συγκρουσθεί ακόμη και με την παράταξή του.

« Όταν ένας βουλευτής φλερτάρει να συγκρουσθεί ακόμη και με τον Πρωθυπουργό της παράταξής του αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο» τόνισε

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Βουλευτής υπέγραψε με χαμόγελο εκατοντάδες βιβλία τα οποία μοιράστηκαν δωρεάν.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου, ο Σύλλογος Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου, ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ είχε σταντ στην είσοδο της αίθουσας παρουσίασης και ενημέρωνε τους παρευρισκόμενους για το έργο και τις δράσεις του. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να στηρίξουν τον Σύλλογο Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.