Πτώχευση κηρύσσει η εταιρία καλλυντικών του ομογενή Ναπολέοντα Πέρδη

Η επώνυμη αλυσίδα λιανικής πώλησης καλλυντικών του ομογενή Ναπολέοντα Πέρδη, κήρυξε πτώχευση και τελεί υπό πώληση ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι της κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους αν δεν βρεθούν αγοραστές.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει 56 καταστήματα στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων περιπτέρων στα πολυκαταστήματα Myer, αποφάσισε πριν λίγη ώρα να διορίσει διαχειριστές από τις λογιστικές εταιρίες Worrells Solvency και Forensic Accountants με τα καταστήματα της Napolean Perdis να «κατεβάζουν ρολά» σήμερα, προκειμένου να γίνει απογραφή των εμπορευμάτων. Τα καταστήματα θα ανοίξουν πάλι την Παρασκευή.

Η εταιρία του Ναπολέοντα Πέρδη βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση για μερικά χρόνια τώρα καθώς από το 2014 παρουσιάζει ζημιά. Πιο αναλυτικά το 2014 η ζημιά της εταιρίας υπολογίστηκε στα $1,6 εκατ. δολάρια ενώ το 2015 οι απώλειές της μειώθηκαν στις $154,808 σύμφωνα με τον ισολογισμό της.

Το 2015 η εταιρία αναγκάστηκε να επαναδιαπραγματευτεί τα οικονομικά της με τραπεζίτες, αφού παραβίασε τις συμβάσεις δανεισμού.

Είναι κατανοητό ότι η άφιξη και η επέκταση της αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών Sephora στην Αυστραλία, που είναι μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο, έπληξε καίρια την εταιρία του ομογενή.

Η επιχείρηση Napoleon Perdis ανήκε στον Ναπολέοντα, την σύζυγό του Σούλα-Μαρία και στον αδελφό του Εμμανουήλ Πέρδη.

Ο Πέρδης άρχισε την καριέρα του ως μακιγιέρ και άνοιξε το πρώτο του κατάστημα που έφερε το όνομά του (Napoleon Perdis) στο Paddington του Σίδνεϊ το 1995.

Το 2004 επεκτάθηκε στις ΗΠΑ και τα προϊόντα του μπήκαν σε υψηλών προδιαγραφών πολυκαταστήματα, όπως τα Bergdorf Goodman, Niemen Marcus και Nordstrom, αλλά η διάθεσή τους σε αυτά σταμάτησε το 2015 καθώς οι καταναλωτές δεν τα προτιμούσαν.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η λογιστική εταιρία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της εταιρίας του Πέρδη, ο Ναπολέοντας αναφέρει ότι τα προϊόντα του εξακολουθούν να έχουν ζήτηση και ότι η αναδιάρθρωση της επιχείρησης θα βοηθήσει στο να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με εταιρικά έγγραφα ο Πέρδης έχει εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Ένας εκ των διαχειριστών, ο Simon Cathro, δήλωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης αγοραστών της εταιρίας προκειμένου αυτή να  σωθεί και εκτιμά πως θα υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον για την αγορά της.

Πηγή:neoskosmos.com