Με επιτυχία το 26ο Επιστημονικό Συνέδριο ΔΟΕ – ΠΟΕΔ στα Γιάννενα

 

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Κυριακόπουλος

Οι οικογένειες Φίλιου Φυλακτού και Νίκου Σουτόπουλου στο Λαογραφικό Μουσείο-αρχοντικό Τοσίτσα στο παραδοσιακό Μέτσοβο.

Ιωάννινα: Με επιτυχία έληξαν την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 το απόγευμα οι εργασίες του 26ου Επιστημονικού Συνέδριου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) στα Γιάννενα με κεντρικό θέμα «Δημόσιο σχολείο με υποστηρικτικές δομές πραγμάτωσης της ένταξης και όχι του αποκλεισμού». . Τις εργασίες συνεδρίου άνοιξε την τελευταία μέρα η Μαρίνα Λάμπου, Λογοπαθολόγος, Εκπαιδεύτρια ICF με τη «Διεθνή Ταξινόμηση της Λειτουργικότητας, Υγείας και Αναπηρίας καθιστώντας την Ενιαία εκπαίδευση πραγματικότητα» και συνέχισε ο Σπύρος Σούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ενδιαφέρον θέμα: «Η Παιδαγωγική της ένταξης στην Ελλάδα: Από το “πολιτικά ορθό” στον ρεαλισμό της σχολικής τάξης».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και πολύ σημαντικές επισημάνσεις και τοποθετήσεις συνέδρων επί των εισηγήσεων, πριν την έναρξη στρογγυλού τραπεζιού με θέμα: «Κριτική αποτίμηση παλαιών και νέων δομών και διαδικασιών στήριξης του έργου των εκπαιδευτικών ως προς την εκπλήρωση της ένταξης – προτάσεις», όπου τοποθετήθηκαν οι αντιπρόσωποι πολλών συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών παρατάξεων.

Ο τ. Σχολ. Σύμβουλος Ειδ. Αγωγής Μηνάς Ευσταθίου σχολιάζει τιςεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις

Μετά τη διακοπή για γεύμα, δόθηκε συνέχεια στο στρογγυλό τραπέζι, με ερωτήσεις και επιπλέον τοποθετήσεις των συνέδρων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε το κλείσιμο του συνεδρίου από τους Προέδρους Δ.Ο.Ε. και Π.Ο.Ε.Δ. και έγινε η ανακοίνωση των συμπερασμάτων του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε εκδρομή και ξενάγηση στον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Μετσόβου, όπου το βράδυ παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους Συνέδρους.

Ο Καθ. Ειδ. Αγωγής Σπ. Σούλης παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα εισήγησή του

Την επόμενη μέρα Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκαν εκδρομές με προαιρετική συμμετοχή των συνέδρων στα Ζαγόρια (Γεφύρι «Κόκκορη», Μονοδέντρι, Μονή Αγ. Παρασκευής και χαράδρα Βίκου), περιήγηση στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων και επίσκεψη στο Νησάκι Ιωαννίνων (Κέντρο της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, Μουσείο Αλή-πασά και Μονή Αγ. Νικολάου Φιλανθρωπηνών).

Το κοινό Προεδρείο ΔΟΕ-ΠΟΕΔ στην 2η μέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου.

Οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν από την Ήπειρο για την πτήση τους από

Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις και ταξιδιωτικές εμπειρίες…

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:  Ομάδα Κύπριων εκπαιδευτικών σε γραφικό μονοπάτι στο Νησί Ιωαννίνων