Η ΔΕΗ ήταν στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας -Εκπτωτικά τιμολόγια στο β΄εξάμηνο

Αθήνα.- Τη δεύτερη φάση του σχεδίου της ΔΕΗ, μετά την πρώτη που ήταν η διάσωση της εταιρείας, η οποία βρέθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ξεδιπλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει για την κατάσταση που βρήκε, και ιδίως την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, πως «υπήρχε ένα άτυπο σήμα «μην πληρώνετε, μην κόβετε»».

Οπως επισημαίνει, στόχος των νέων παρεμβάσεων είναι η δημόσια επιχείρηση να παρέχει φθηνές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους καταναλωτές, αναγγέλλοντας μάλιστα και εκπτωτικά τιμολόγια στο δεύτερο εξάμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στάσσης κάνει γνωστή την προσαρμογή των καταστημάτων της εταιρείας στο ωράριο λειτουργίας της αγοράς καθώς και στο άνοιγμα καινούργιων σημείων πώλησης.

Επίσης προειδοποιεί τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για πιο επιθετική πολιτική, ενώ ξεκαθαρίζει για τον μεγαλύτερο οφειλέτη της, τη βιομηχανία ΛΑΡΚΟ, πως η απόλυτη ημερομηνία προτού κατεβάσει τον διακόπτη της είναι η 17η Φεβρουαρίου.

Ο CEO της ΔΕΗ αποκαλύπτει επίσης το σχέδιο για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, κάνοντας γνωστό ότι το ποσοστό των μετοχών που θα προσφερθεί θα είναι μέχρι 49%.

Μέσα από τα «ΝΕΑ» γνωστοποιεί ότι η πρώτη λιγνιτική μονάδα, αυτή του Αμυνταίου, θα κλείσει τον Σεπτέμβριο, ενώ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού στέλνει σαφές μήνυμα λέγοντας: «Η ΔΕΗ δεν θα πουλά ρεύμα κάτω του κόστους».

πηγή: in.gr