Συνωστισμός σε πλατείες και δρόμους παρά τα νέα μέτρα

Δεύτερη νύχτα με τα νέα μέτρα σε ισχύ και συνεχίζεται ο συνωστισμός στις πλατείες. Πολλοί είναι αυτοί που προμηθεύονται αλκοόλ από νωρίς, πριν κλείσουν τα περίπτερα και τα καταστήματα, και μετά τα μεσάνυχτα μαζεύονται στις πλατείες για να διασκεδάσουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης νύχτας των νέων μέτρων, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πραγματοποιούσαν περιπολίες για να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Αρκετές ήταν οι παρέες που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια για να συνεχίσουν τη βραδιά τους μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν μπαρ και εστιατόρια. Πλατείες και παγκάκια στο Παγκράτι ήταν όλα κατειλημμένα μέχρι το πρωί, παρόλο που ισχύει ανώτατο όριο 9 ατόμων και σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, υποστηρίζουν πως θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Τα πρώτα πρόστιμα για τα νέα μέτρα

Συνολικά , 477 ελέγχους σε 15 πλατείες της Αττικής πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται τα νέα μέτρα για κλείσιμο καταστημάτων, όπως περιπτερά, ψιλικά και κάβες τα μεσάνυχτα. Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις υπέρβασης του ωραρίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα 5 χιλιάδων ευρώ και αυτόφωρο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 987 έλεγχοι σε καταστήματα και διαπιστώθηκαν 10 πρόστιμα των 10.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 6 ήταν για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και τα 4 για υπεράριθμους πελάτες.

Τις επόμενες μέρες θα οργανωθούν στοχευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας στις πλατείες για τήρηση των νέων μέτρων.