Σακελλαροπούλου: Να μην εγκαταλείψουμε τις γυναίκες του Αφγανιστάν

Μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς τις γυναίκες του Αφγανιστάν έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

Η κα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως είναι ανάγκη να μην αγνοηθούν οι φωνές αυτών των γυναικών, των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται από τους Ταλιμπάν.

«Αυτές τις μέρες που ο τρόμος κυριαρχεί στο Αφγανιστάν, ο νους και η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στις γυναίκες της χώρας, αυτές που είναι στο στόχαστρο των Ταλιμπάν μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη ελευθερία τους, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να πετάξουν τη μπούρκα. Τις γυναίκες που υφίστανται τη βία και το μίσος των φανατικών ισλαμιστών ενάντια στην ίδια τη ζωή, ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή άξια να βιωθεί: την αρμονική συνύπαρξη ανδρών και γυναικών, τη μόρφωση και την εργασία, την επικοινωνία και την τέχνη. Οι απελπισμένες φωνές αυτών των γυναικών ζητούν στήριξη και ελπίδα, ένα χέρι σωτηρίας που θα απομακρύνει τις ίδιες και τα παιδιά τους από τον ζόφο, από το σκοτάδι που θα τις μεταμορφώσει σε σκιές, αν δεν τις αφανίσει ολοκληρωτικά. Φωνές που ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν τύψη και είναι χρέος μας να μην τις αγνοήσουμε»

Πηγή: skai.gr