2o Αντάμωμα Απανταχού Μεσσηνίων στην Καλαμάτα

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δράσεις Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία πραγματοποίησε στις 22 Αυγούστου 2022,  στην εξοχική ταβέρνα «Βατουριώνα» στην Καλαμάτα, το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων σε συνδυασμό με την παρουσίαση του συγγραφικού έργου  του Αυλωνίτη έγκριτου, πολυγραφότατου συγγραφέα και λαογράφου κ. Δημητρίου Κολέτσου. Ο Στρατηγός κ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, μας εκθείασε το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του και παρουσίασε συνοπτικά τον όγκο της συγγραφικής δουλειάς του, δίνοντας βάση στο τελευταίο έργο του που αφορά την πατρίδα του, την Αυλώνα.

Τους Απανταχού Μεσσήνιους καλωσόρισε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλης Καπέλιος,

Για το  συγγραφέα αναφέρθηκε και ο φίλος του ο τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Υπουργός Βύρων Πολύδωρας, τον οποίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και του απένειμε το έμβλημα της Πόλις της Καλαμάτας που έχει εκδοθεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με καλό φαγητό, ευχάριστη μουσική και εγκάρδια συναπαντήματα  με τους καινούργιους επισκέπτες Μεσσήνιους που έφθασαν από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, με μέλη και φίλους μέχρι νωρίς τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ακόμα με τις  παρέες ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Νικόλαος Μαύρος, Αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας από το Μόντρεαλ, ο Σπυρόπουλος Βαγγέλης από τη Βοστόνη, εκπρόσωπος της Αμφικτυονίας στις ΗΠΑ, ο Σταύρος Γιαννόπουλος Πρόεδρος των Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ»,   ο Γεώργιος Πολίτης από τη Βοστώνη, ο Δημήτριος Καραμπάτσος  και ο Βασίλειος Σπαράγγης από το Μόντρεαλ, ο Ηλίας  Χρονόπουλος από το Σύλλογο ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΗΣ ΣΥΔΝΕΥ, η Σοφία Δούση  Πρ. Αθλητικού  και Πολιτιστικού Συλλόγου ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, η Πόλα Πολλάλη, Πρ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου «το Ναυαρίνο», η Αμαλία Ρουτζούνη Πρ. Συλλόγου  ΜΑΝΙΑΤΩΝ, η Αγγελική Μαθιοπούλου Πρ. Συλλόγου γυναικών Μεταμόρφωσης, ο  Αναστάσιος Σμυρνής Πρ. Συλ. Πελοποννησίων Γαλατσίου, η Λίλιαν Σωτηροπούλου Πρ. Συλλόγου Μεσσηνίων Νέου Ηρακλείου «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»,  ο Παναγιώτης Μαχαίρας  Πρ. Μεσσηνίων  Βριλησσίων, η Καλλιόπη Κουτήφαρη γλύπτρια, ο Παναγιώτης Μπαζίγος, Γραμματέας της Αμφικτυονίας, η Έφη Μπούνα Οργανωτική Γραμματέας, ο Βοργιάς Κώστας, Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Στρατηγό Αντώνη Αγγελόπουλο και την παρέα του αποτελούμενη από είκοσι πέντε άτομα.

Και 3ο Αντάμωμα εν όψει…

Μετά τα δύο ποιοτικά και  πετυχημένα Ανταμώματα των Απανταχού Μεσσηνίων, η  Μεσσηνιακή Αμφικτυονία πραγματοποιεί ένα 3ο στην Κυπαρισσία, για να διευκολύνει κυρίως τους Απανταχού Μεσσήνιους της Τριφυλίας. Αυτό πραγματοποιείται την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:30 σε αίθουσα του εκπληκτικού ξενοδοχείου της Κυπαρισσίας «Apollo Resort Art»  στη θέση «φαρμάκα» της Κυπαρισσίας, το οποίο έχει ανεβάσει κατηγορία τουριστικά την Κυπαρισσία.

Το αντάμωμα συνδυάζεται με την παρουσίαση του βιβλίου του Εκπαιδευτικού και Συγγραφέα Στάθη Παρασκευόπουλου «1821-2021 ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ».

Ο Λογοτέχνης και εκδότης του περιοδικού «ΝΟΥΜΑΣ» Γιάννης Νικολακόπουλος θα αναφερθεί στο βιβλίο, που είναι έκδοση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας.

Το αντάμωμα θα συνδυαστεί με έντεχνη μουσική και  ένα  θαυμάσιο μενού δείπνου στην τιμή των 10 ευρώ το άτομο.