Παναθηναϊκός: Στην παρουσίαση της φανέλας “έδειξε” τον Αϊτόρ ως τον ηγέτη της νέας εποχής

Ο πιο δυνατός συμβολισμός του Παναθηναϊκού στην παρουσίαση της φανέλας είχε να κάνει με τον Αϊτόρ και την ανάδειξή του ως εκφραστή της νέας εποχής.

Υπάρχουν ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα που “δείχνουν” σκέψεις, προθέσεις και διαθέσεις. Αλλά και το πώς και πού στοχεύει ένα κλαμπ, οριοθετώντας τις δικές του αρχές και ισορροπίες.

Η πραγματικά εξαιρετική (απ’ όλες τις απόψεις) εκδήλωση παρουσίασης των νέων εμφανίσεων του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τετάρτης (21/6) στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκτός απ’ την υπενθύμιση προς “εχθρούς” και φίλους των ορίτζιναλ δεσμών του κλαμπ με την Αθήνα και την (επαν)εκκίνηση της συνεργασίας του “τριφυλλιού” με την Adidas έπειτα από οκτώ χρόνια, “έδειξε” και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και συμβολικό:

Τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ως τον ηγέτη της επόμενης μέρας και της νέας εποχής του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κουρμπέλη έπειτα από 6,5 χρόνια παρουσίας στο κλαμπ.

Κεντρικό πρόσωπο στην παρουσίαση

Ο Καταλανός εξτρέμ -που μπαίνει πια στον 4ο χρόνο του στον Παναθηναϊκό- ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας κι αυτό σαφώς και δεν αποτέλεσε τυχαία επιλογή, αλλά ήταν ένας ξεκάθαρος συμβολισμός, με το κλαμπ να καταθέτει με αυτόν τον τρόπο την απόλυτη εμπιστοσύνη του και την πίστη του προς τον ίδιο.

Και να “δείχνει” προς όλο τον κόσμο, με πολύ δίκαιο και ξεχωριστό τρόπο, τον ποδοσφαιριστή που θα εκφράζει το brand της ποδοσφαιρικής ομάδας, εκείνον που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη νέα σεζόν.

Στο πραγματικά εντυπωσιακό -ως προς την προετοιμασία του, τα moto και τις συνδέσεις του παρελθόντος, με το παρόν και το αύριο- βασικό VIDEO της παρουσίασης των εμφανίσεων του “τριφυλλιού”, ο Αϊτόρ ήταν εκείνος που συνδέοντας το χώρο με το χρόνο βγήκε μέσα απ’ την εικόνα κι εμφανίστηκε ενώπιον του κοινού στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τη νέα, βασική φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η βραδιά ενός… εκκολαπτόμενου icon

Τα φώτα έπεσαν πρώτα στον Καταλανό και βεβαίως αμέσως μετά συνδέθηκαν και με όλη την υπόλοιπη ομάδα, με πρώτους τον Ζέκα Ροντρίγκες που επέστρεψε έπειτα από 6 χρόνια και τον Φώτη Ιωαννίδη που αποτελεί τον (επόμενο) εκφραστή της ελληνικής συνέχειας του Παναθηναϊκού.

Αλλά και τους άλλους “παλιούς” του Παναθηναϊκού, όπως τον Μπαρτ Σένκεφελντ (ο παλαιότερος πλέον απ’ τους βασικούς, μπαίνοντας στον 5ο χρόνο του στο “τριφύλλι”), τον Ρουμπέν και την υπόλοιπη ομάδα που τίμησαν όλοι μαζί με έναν ιδιαίτερο τρόπο τούς πιο πιστούς φιλάθλους της ομάδας.

Σε άλλο ένα εξαιρετικό, συναισθηματικό και γεμάτο συμβολισμούς κομμάτι της βραδιάς, προκειμένου να αναδειχθεί η δύναμη της σχέσης ομάδας-κόσμου κι όσα σπουδαία μπορούν να πετύχουν όταν είναι μαζί.

Ο πιο δυνατός συμβολισμός, ωστόσο, είχε να κάνει με τον Αϊτόρ και την ανάδειξή απ’ το ίδιο το κλαμπ ως κεντρικού προσώπου κι εκφραστή της νέας εποχής. Ως ενός… εκκολαπτόμενου icon.

Διότι “τυχαία”, διότι έτσι -εκτός όλων των άλλων- ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο τα κίνητρα, η διάθεση κι η ψυχολογία και του ίδιου του Καταλανού, ο οποίος άφησε πίσω του όλη αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη τον Οκτώβριο του ’22, “έδεσε” το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 2-3 χρόνια (υπάρχει οψιόν επέκτασης για συν ένα χρόνο τον Ιούνιο του ’25) και είναι έτοιμος πια για να βγει “μπροστά” πιο δυνατά από κάθε άλλη σεζόν…

Πηγή:sport24.gr