Αναβάθμιση εγκαταστάσεων ενός παροικιακού οργανισμού στην Πέρθη Δ. Αυστραλίας

Πέρθη.- Η Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας, ο μεγαλύτερος παροικιακός φορέας της πολιτείας, παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες οπως οίκο ευγηρίας, σχολείο “Ο Άγιος Ανδρέας” και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Τα τελευταία δυο χρόνια η κοινότητα έχει αναλάβει το καλλωπισμό, την επέκταση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και οικημάτων του γηροκομείου για τη βέλτιστη φροντίδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με πηγές του Προγράμματός μας, οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με την αναχωμάτωση του οικοπέδου.

Το επόμενο στάδιο είναι η ανέγερση του νέου διοικητικού κέντρου, η αναβάθμιση του κέντρου ψυχαγωγίας και των εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά και η ανανέωση της κύριας εισόδου.

Να αναφέρουμε ότι η αποπεράτωση του οίκου ευγηρίας έγινε το 1992 ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι το οίκημα αποτελεί μέρος ενιαίου οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του σχολείου.

Εκδηλώσεις της Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την ιστορική επέτειο της Κοινότητας, στο οίκημα της στο προάστειο Northbridge της Πέρθης, με φαγητό για τους ηλικιωμένους συμπαροίκους.

Ο πάτερ Λευτέρης Γεροβασίλης, αρχιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διοργάνωσε μέρα αφιερωμένη στην οικογένεια.

Ξεκίνησε το πρωί με την Θεία Λειτουργία, ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα και μετά τα παιδιά έμαθαν να ζωγραφίσουν εικόνες αγίων και πως να κάνουν κόλλυβα.

Το μεσημέρι, τα παιδιά και οι οικογένειες τους παρέστησαν σε κατήχηση με θέμα «Η οικογένεια και η εκκλησία μας» .

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου, στο πάρκο ακριβώς απέναντι από τον ιερό ναό.

Εκδήλωση της Κυπριακής Κοινότητας

Η ετήσια χοροεσπερίδα των κυπρίων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο οίκημα της Μακεδονικής Λέσχης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στο προάστιο Dianella.

Η ετήσια εκδήλωση των συμπαροίκων είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα της παροικίας, ενώ έχει ήδη αρχίσει η διάθεση των εισιτήριων.

Η Κυπριακή Κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια αφού διαθέτει και δικό της χορευτικό συγκρότημα.

Μάλιστα, στο παρελθόν έχει διοργανώσει διαγωνισμούς ποίησης με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας.