Ο δόκιμος του St Nikolas – «Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα»

Ο νεαρός ναυτικός ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου»

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου». Πανευτυχής, για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του στο παρθενικό του ταξίδι, πάτησε σε ελληνικό έδαφος ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου St Nikolas, που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» είπε ο Έλληνας ναυτικός, μιλώντας στην ΕΡΤ.  Όπως σημείωσε «ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Ο νεαρός ναυτικός ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου».

«Οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά» τόνισε.

Επιπλέον ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε  «έτρεξαν όλοι από εδώ και ο υπουργός Εξωτερικών και η υφυπουργός ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον καπετάνιο του άλλου πλοίου και να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά και εγώ και το υπόλοιπο πλήρωμα.

Πηγή:naftemporiki.gr