Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για λόγους υγείας

Ο Ανδρέας Μαρτίνης βγήκε από τις φυλακές στις οποίες παρέμεινε για 15 μήνες για λόγους υγείας ενώ πλέον δεν κρίνεται και ύποπτος φυγής.

Η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε ΑΤ. Η αίτηση του Μαρτίνη δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται , στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διαθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχες. Ο πρωην προεδρος του Ντυνάν, εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.      Στην σχετική αίτηση που υπεβαλλε  ο Ανδρέας Μαρτίνης επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί δύο φορές, τη πρώτη για την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.ον περασμένο Ιούνιο είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά προσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ