Η ταινία της Μαρίας Κάλλας ένωσε τον κόσμο της όπερας με τον απόδημο Ελληνισμό

Αδελαϊδα.– Στην Αδελαΐδα Αυστραλίας η ταινία της Μαρίας Κάλλας ένωσε τον κόσμο της όπερας με τον απόδημο Ελληνισμό. Η προβολή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου στη μεγαλύτερη αίθουσα του Palace Nova East End σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Σύλλογο της Αδελαΐδας «Ναβαρίνο».

Από νωρίς οι θεατές είχαν κατακλύσει τον διακοσμημένο με αφίσες της Μαρίας Κάλλας κινηματογράφο. Στο φουαγιέ ο κόσμος καλωσόρισε τον σκηνοθέτη και την ομάδα σε μια ατμόσφαιρα πλημυρισμένη από αγάπη και συγκίνηση.

Το κοινό παρακολούθησε την ταινία με έκσταση. Όταν η φωνή της Μαρίας Κάλλας ακούγεται να λέει ότι «στις φλέβες μου τρέχει ελληνικό αίμα» το κοινό ένοιωσε το πρώτο ρίγος. Η ερμηνεία και η εικόνα της Μυρτώ Καμβυσίδη στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και στο τέλος της προβολής πολλοί που συνεχάρησαν τον σκηνοθέτη μιλούσαν για την ερμηνεία της Μυρτώς.

Στην κατάμεστη αίθουσα κυριάρχησαν αισθήματα νοσταλγίας για την Ελλάδα και πολλοί από τους Έλληνες ομογενείς αναπόλησαν τη δική τους οδύσσεια βλέποντας την οικογένεια της Κάλλας να πηγαίνει στην Αμερική.

Στο τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας ανέφερε ότι η Κάλλας είναι η ποιο αναγνωρίσιμη ελληνίδα στο σημερινό κόσμο. Ακόμα είπε ότι το γκρεμισμένο πατρικό σπίτι ήταν το πρώτο ερέθισμα του για αυτή την ταινία και εξέφρασε την προσδοκία ότι γρήγορα αυτό θα αποκατασταθεί ώστε η περιοχή μαζί με την Αρχαία Μεσσήνη να γίνει μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος μίλησε για το διεθνή ρόλο της Αμφικτυονίας μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς την ηγεσίας της. Η ομάδα παρέδωσε μια σημαία του Δήμου Καλαμάτας και μία του Δήμου Πύλου. Ακόμα δόθηκαν μεταξωτά Καλαματιανά μαντίλια στον πρόεδρο κ. Παρασκευά Σωτηρόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του.

Μετά και από αυτή την προβολή, η ομάδα που έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας από το Σύλλογο Ναβαρίνο επιστρέφει στην Ελλάδα και την Τετάρτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιεί μια ακόμα προβολή στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου κάτω από την Ακρόπολη.