Στοχασμοί: Ποιος είμαι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

-Δάσκαλε, είναι τόσα πολλά αυτά που μου προσάπτουν!
-Το δάκτυλο που κουνιέται απειλητικά στοχεύοντας εσένα, η ένταση της φωνής που σε κάνει και συρρικνώνεσαι, τα λόγια που θέλουν να σε τρομοκρατήσουν, έχουν δύναμη μόνο ΑΝ ΕΣΥ ΦΟΒΗΘΕΙΣ!
Οι λέξεις που σε κακοχαρακτηρίζουν, οι εικόνες που προσπαθούν κάποιοι μέσα στο μυαλό σου να σου δημιουργήσουν, τα λόγια που απαξίωση κρύβουν, η στοχοποίηση που χρησιμοποιούν για να σε παραλύσει, έχουν νόημα μόνο ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ!
Αν μικρύνεις, αν κοντύνεις, αν καμπούρα αποκτήσεις και τη φωνή σου χάσεις, αν μαραθούν τα όνειρά σου μαζί με τα μαλλιά σου, αν πνιγείς γιατί πιστεύεις ότι δεν είσαι άξιος να αναπνέεις, αν γίνεις λιγότερος από αυτό που προορίζεσαι, αν από τη θλίψη τα μάτια σου χάσουν το χρώμα της ζωής, είναι γιατί αυτή θα είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!
Αλλά σκέψου για όλα αυτά πως, ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ επειδή ΠΙΣΤΕΨΕΣ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ, η οποία όμως δημιουργήθηκε από ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ για τον εαυτό σου. Επειδή μάτια μου γλυκά, όποιος αγαπάει τον εαυτό του, δεν λυγίζει επειδή του προσάπτουν πολλά.
Αυτός που ξέρει, δεν αμφιβάλλει. Αυτός που έχει θεμέλια, δεν γκρεμίζεται από τους άλλους. Αυτός που είναι, δεν προσάπτει.