Με Σάτο στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

Για το Τελ Αβίβ αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας (26/03) ο Παναθηναϊκός που την ερχόμενη Τρίτη (27/03) αντιμετωπίζει σε τρίτο αγώνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα την Μακάμπι.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλα ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» δεν χάνουν την αισιοδοξία τους ενώ διάχυτη στις τάξεις τους είναι η πεποίθηση ότι θα πάρουν τουλάχιστον το ένα από τα δύο παιχνίδια που πρόκειται να δώσουν στο Ισραήλ (το δεύτερο την Πέμπτη, 29/03), προκειμένου να φέρουν ξανά τη σειρά των αγώνων στην Αθήνα για το πέμπτο και καθορστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ακόμα πιο ιδανικό σενάριο είναι βέβαια η επίτευξη δύο νικών στα ισάριθμα παιχνίδια που καλούνται να δώσουν το Ισραήλ, έτσι ώστε να μη χρειαστεί καν 5ο παιχνίδι, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο με αντίπαλο μια ικανότατη ομάδα σαν την Μακάμπι.

Στα αγωνιστικά ο Ρομέιν Σάτο επέστρεφε την Κυριακή (25/03) στις προπονήσεις κάτι που σημαίνει πως  ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον υπολογίζει στην αποστολή για το ταξίδι στο Τελ Αβίβ.

Ο Αφρικανός φόργουορντ έγραψε στο προσωπικό blog του σχετικά με την «αποστολή» του «τριφυλλιού» στα παιχνίδια που καλείται να δώσει στο Ισραήλ: «Χθες είδαμε στην προπόνηση τον δεύτερο αγώνα, την ήττα μας από τη Μακάμπι και πώς αυτή ήρθε. Αν δει κάποιος τον αγώνα βλέπεις τη διαφορά με τον πρώτο σχεδόν αμέσως. Και η λέξη-κλειδί είναι «άμυνα». Δεν παίξαμε άμυνα όπως θα έπρεπε. Δεν παίξαμε άμυνα. Πήγαν πολύ στο ένας εναντίον ενός, προσπάθησαν να επιτεθούν με διεισδύσεις και δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Στον πρώτο αγώνα τους σταματήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά και μας έδωσε τη νίκη. Στον δεύτερο αγώνα δεν πήραμε αυτούς τους εύκολους πόντους, γιατί η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά.

Ο τρίτος αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη σειρά. Ειδικά τώρα που πηγαίνουμε στη δική τους έδρα, η οποία ξέρουμε ότι είναι πολύ δυνατή. Είδαμε ότι στον δεύτερο αγώνα άλλαξαν πολλά πράγματα σε σχέση με τον πρώτο και μπήκαν δυνατά στο παρκέ. Εμείς δεν βγήκαμε να παίξουμε όπως θα έπρεπε. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά είναι τα πλέι οφ Μπορούμε να βγούμε στο γήπεδο αυτή τη φορά και να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν θέλουμε να πάμε εκεί και να γνωρίσουμε την ήττα στον τρίτο αγώνα, πηγαίνοντας στον τέταρτο με μεγάλη πίεση. Είδαμε τον αγώνα, οι προπονητές μας μίλησαν, είδαμε τι λάθη και πόσα κάναμε.

Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε! Θα πρέπει δείξουμε και πάλι το καλό μας πρόσωπο εκτός έδρας. Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς φέτος. Έχουμε δείξει ότι εκτός έδρας παίζουμε καλά… Οπότε θα πρέπει κι αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε, να παίξουμε καλύτερα από ότι στο δεύτερο παιχνίδι. Χάσαμε έναν αγώνα, αλλά υπάρχει συνέχεια… Κι εμείς θέλουμε περισσότερα»…