Νύχτα έντασης στην Ιερισσό – Εισβολή αστυνομικών σε δυο σπίτια – Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ εισέβαλλαν σε δυο σπίτια στην Ιερισσό και άρπαξαν δυο 40χρονους
– Εκτελούσαν ένταλμα σύλληψης παρουσία εισαγγελέα σύμφωνα με την αστυνομία
– Οι δυο άνδρες ερευνώνται ως ύποπτοι για την επίθεση στα μεταλλεία στις Σκουριές
– Έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στις 08:00 θα πάνε στον εισαγγελέα Πολυγύρου
– Συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της πόλης και εισβολή στο άδειο αστυνομικό τμήμα
– Θα συγκεντρωθούν και στον Πολύγυρο

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στην Ιερισσό, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί εισέβαλλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν δυο 40χρονους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως εκτελούσε εντάλματα σύλληψης και πως παρόν στις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα ήταν και εισαγγελέας.

Η πλευρά των κατοίκων, όμως, περιγράφει αλλιώς τα γεγονότα και μιλά για αρπαγή των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους λοιπόν, στις 03:00 τα ξημερώματα εισέβαλλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν τους δυο άνδρες μπροστά στα μάτια. των οικογενειών τους.
Όπως γράφει το thesstoday.gr, λίγο μετά τις 03:00, δύο ομάδες αστυνομικών ταυτόχρονα έκαναν συλλήψεις δύο ανδρών, οι οποίοι είναι από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι του ενός συλληφθέντος, σπάζοντας την πόρτα με λοστό, αλλά ο άνδρας τους άκουσε και άνοιξε την πόρτα.
Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με κλωτσιά και συνέλαβαν και τον δεύτερο άνδρα μπροστά στην οικογένειά του.

Φωτογραφίες από τα σπίτια δημοσιεύει το thesstoday.gr

Αμέσως στο χωριό σήμανε συναγερμός, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες του χωριού και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και μετά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού. Εκεί όμως, όπως λένε, δεν ήταν κανείς, ούτε αστυνομικός ήταν φρουρός και το Α.Τ. ήταν έρημο. Όπως γράφει το thesstoday.gr, μπήκαν μέσα και τα έκαναν… γυαλιά – καρφιά.

Η ένταση παραμένει στο χωριό, με τους κατοίκους στους δρόμους να προσπαθούν να αποτρέψουν νέες συλλήψεις.

Πηγή:NewsIt.grIeriss;ow, ;Entas