95 οι νεκροί στην Κίνα από τους σεισμούς – 230.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ο απολογισμός των νεκρών μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την βορειοδυτική Κίνα αυξήθηκε σε 95, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στην επαρχία Γκανσού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 230.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε νωρίς την Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές στην επαρχία.

Εκατοντάδες στρατιώτες, άνδρες της παραστρατιωτικής αστυνομίας και πολίτες συμμετέχουν στις σωστικές προσπάθειες, που όμως δυσχεραίνουν οι βροχοπτώσεις στην περιοχή, οι συνεχιζόμενες μετασεισμικές δονήσεις και το γεγονός ότι έχουν κλείσει δρόμοι από κατολισθήσεις, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανούς περίπου 500 ανθρώπους από τα συντρίμμια κτιρίων στις κομητείες Μινσιάν και Ζιανγκσιάν της Γκανσού έως αργά χθες, ανέφερε η σεισμολογική υπηρεσία της επαρχίας αυτής.

Τα περισσότερα από τα εκατοντάδες οικήματα που κατέρρευσαν ήταν πλινθόκτιστα και δεν ήταν ικανά να αντέξουν έναν ισχυρό σεισμό, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Ουάνγκ Λανμίν, επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας στην επαρχία.

«Μια σειρά από πολιτικές, περιλαμβανομένης της αύξησης των κρατικών ενισχύσεων και των πιστώσεων για την ανέγερση κατοικιών στην επαρχία, πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να βελτιωθεί. . . η δυνατότητα των κατοίκων των επαρχιών να αντεπεξέρχονται σε ισχυρούς σεισμούς», ανέφερε ο Ουάνγκ.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών σύμφωνα με την κεντρική σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας. Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Το επίκεντρό του βρισκόταν περίπου 180 χλμ. νοτιοανατολικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Λανζιού, ή περίπου 1.200 χλμ. δυτικά του Πεκίνου.\

NewsIt.gr