Χειροτονήθηκε ο Προκόπιος στην Αδελαϊδα

Παρά την προσφυγή μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας κατά της «επισκοποίησης» του αρχιμανδρίτη Προκοπίου Κανάβα, κληρικού της Κοινότητας στο Ανώτατο Δικαστήριο Νότιας Αυστραλίας η τελετή της χειροτονίας του έγινε κανονικά.

Ο Προκόπιος είναι, πλέον, «Επίσκοπος Αδελαΐδας και επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής και Αυστραλίας.
Νωρίτερα μέλη της Κοινότητας είχαν αποφασίσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με το αιτιολογικό ότι «σύμφωνα με το Καταστατικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας (GOCSA) το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει την εξουσία να επιλέγει Επίσκοπο για την Εκκλησιαστική Κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας. Ο διορισμός μπορεί να γίνει από την Αυτοκέφαλη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας, με προαπαιτούμενο την έγκρισή τους από την πλειοψηφία Ειδικής Γενικής Συνέλευσης των μελών των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων. Φαίνεται, ότι δεν έχει συγκληθεί Ειδική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας».

Ο δικαστής Κέλι έκρινε όμως ότι δεν υπήρχε θέμα.

bishop-prokopios_0

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότια Αυστραλίας, κ. Γιάννης Λεσσές, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την «επισκοποίηση» του Προκοπίου, ενώ ο τελευταίος σχολίασε ότι «το μέλλον της Αυτοκεφάλου είναι πλέον πιο λαμπρό».