Ανοίγει το πρώτο νοσοκομείο απεξάρτησης από το Διαδίκτυο

Το Ίντερνετ είναι δωρεάν, νόμιμο και χωρίς… λιπαρά – Ο εθισμός στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε σοβαρότερο πρόβλημα από το αλκοόλ. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ, υποστηρίζει η Κίμπερλι Γιονγκ,

Το πρώτο αμερικανικό νοσοκομείο απεξάρτησης από το Διαδίκτυο ανοίγει τις πύλες του στην Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τα εγκαίνια του νοσοκομείου θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.
Το νοσοκομείο διαθέτει ειδικούς – ψυχολόγους και ψυχίατρους – που θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς ασθενείς να βάλουν τέλος στον εθισμό τους στο Ίντερνετ.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης του νοσοκομείου  “Bradford Regional Medical Center” , που βρίσκεται στην καρδιά της Πενσυλβάνια, διαρκεί δέκα ημέρες .

«Ο εθισμός στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε σοβαρότερο πρόβλημα από το αλκοόλ. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ», υποστηρίζει η Κίμπερλι Γιονγκ, μία εκ των γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε αντίθεση με άλλους εθισμούς, όπως επισημαίνει η Αμερικανίδα γιατρός στο τηλεοπτικό δίκτυο “Fox News”, το Ιντερνέτ είναι δωρεάν, νόμιμο και χωρίς… λιπαρά.

Η απεξάρτηση από το Διαδίκτυο  περιλαμβάνει συνεδρίες ομαδικής θεραπείας – το λεγόμενο group therapy – και νοσηλεία για όσο χρειαστεί. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον δεκαήμερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, οι χρήστες του Διαδικτύου που έχουν εθιστεί στο Ιντερνέτ παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, ψυχικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, αϋπνίες και αδυναμία συγκέντρωσης .

Η καθηγήτρια Γιονγκ εξηγεί πως οι ασθενείς κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο, θα είναι σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο τουλάχιστον επί δέκα ημέρες. Προτού εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, οι ειδικοί θα αξιολογούν την ψυχολογική τους κατάσταση αλλά και θα τους δίνουν συμβουλές για λιγότερη όσο το δυνατόν χρήση του Ιντερνέτ.

Σε αντίθεση με την κατανάλωση αλκοόλ, η Αμερικανίδα καθηγήτρια επισημαίνει ότι η χρήση του Ιντερνέτ είναι δύσκολο να αποφευχθεί σε πολλές περιπτώσεις, καθώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας.

Protothema.gr