Ο ”Ωνάσης” βάζει στο Δημόσιο ταμείο 30 εκατομμύρια ευρώ

Το ίδρυμα Ωνάση θα συμμετάσχει στο επενδυτικό ταμείο με 30 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με τον Α. Παδημητρίου, πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Το Ίδρυμα Ωνάσης θα επενδύσει, θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση της κυβέρνησης γιατί αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει πρώτον ρευστότητα στην αγορά και σημαίνει, ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική, εκ μέρους σας, κίνηση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η οικονομία έχει περάσει κρίση, οι Έλληνες έχουν υποστεί φοβερές θυσίες και το επενδυτικό ταμείο είναι το καλύτερο εργαλείο για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το όνομα “Ωνασης” είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή του ιδρύματος Ωνάση στέλνει μήνυμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι παλεύουμε να ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

NewsIt.gr