Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στο Χαλέπι – Σκοτώθηκε ο τελευταίος παιδίατρος

Τουλάχιστον 49 άμαχοι, κάτοικοι συνοικιών της πόλης του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες αλλά και από την κυβέρνηση, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες Τετάρτη, βομβαρδισμοί που φέρονται να εξαπέλυσαν αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν το νοσοκομείο αλ Κουντς στη Σούκαρι, μια συνοικία που ελέγχουν οι αντάρτες στο νότιο Χαλέπι.

Στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο οποίο δρούσαν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Dr Mohammed Wasim al Mu’adh, του τελευταίου παιδίατρου που υπήρχε στην πόλη.

Επίσης, ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία παιδιά και 14 μέλη του ιατρικού προσωπικού

Ο τελευταίος παιδίατρος του Χαλεπίου Mohammed Wasim al Mu’adh σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, ενώ βρισκόταν στο καθήκον. 

Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν συχνά το καθεστώς και τους αντάρτες, καθώς και τους τζιχαντιστές, διότι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως εναντίον και του άμαχου πληθυσμού.

Το Χαλέπι είναι κομμένο στα δύο από τον Ιούλιο του 2012, καθώς το δυτικό της τμήμα ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και το ανατολικό από τους αντάρτες.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και έχουν αποκτήσει μεγάλη σφοδρότητα ξανά τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι κυβερνητικές και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση με σκοπό την ανακατάληψη των συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες.

Περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη και στην ομώνυμη επαρχία μέσα σε μία εβδομάδα ενώ πάνω από 270.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη Συρία, πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

liveleak