Καίγεται η Αττική – Στις φλόγες Βαρνάβας και Καπανδρίτι – Οι καπνοί έχουν πνίξει όλο το λεκανοπέδιο

Αθήνα.- Αγωνία τέλος για την γυναίκα που δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί στο Καπανδρίτι. Η γυναίκα βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική εκτός από το να σβήσει τα πολλά μέτωπα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, προχωρεί και σε απεγκλωβισμούς ατόμων με προβλήματα υγείας που φοβούνται μήπως βρεθούν στο διάβα της φωτιάς. Αυτό έγινε πριν από λίγο για πατέρα με τα 4 παιδιά του στο Καπανδρίτι.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι. Οι κάτοικοι αλλά και οι αρχές απευθύνουν έκκληση για νερό και καλούν όσου δήμους μπορούν να στείλουν και άλλες υδροφόρες. Οι φλόγες συνεχώς φτάνουν στις αυλές σπιτιών που είναι διάσπαρτα σε αυτές τις περιοχές και κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν μάχη να τα σώσουν.

Όλο το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής έχει πληγεί, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες.«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε χθες, στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτυυργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο κ. Δέδες. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια, υπάρχουν αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των ζημιών».

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη χθεσινή φωτιά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες και πρόσθεσε πως «όλα τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από χθες για αποκατάσταση των ζημιών».

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ενεργά και ο στρατός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ