Λαγονήσι: Πυρκαγιά ανάμεσα σε σπίτια, κλειστό τμήμα της Αθηνών-Σουνίου

Να απομακρύνονται άρχισαν από το μεσημέρι (14:30), με εισήγηση της πυροσβεστικής, οι κάτοικοι που διαμένουν στο Λαγονήσι, του δήμου Σαρωνικού, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κλειστή για τα οχήματα είναι η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, όπως και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά./

ύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν συντονισμένα προς την παραλία της περιοχής. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

«Έχουμε εκκενώσει όλη την περιοχή που είναι τα σπίτια, έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι», είπε στο enikos.gr ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στο Λαγονήσι.

Όπως τόνισε, «έκαψε μεγάλη έκταση γιατί ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Έχει πολύ καπνό και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχουν υποστεί ζημιές κάποια σπίτια».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του βρίσκονται σε καλό σημείο γιατί υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική και δείχνει να έχει περιοριστεί .

πηγή:naftemporiki.gr/enikos.gr